Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Erdogan: Σε σέβομαι ιδιαίτερα, έχεις κάνει πολλά για τη χώρα σου

Trump σε Erdogan: Σε σέβομαι ιδιαίτερα, έχεις κάνει πολλά για τη χώρα σου
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η κόρη του Ivanka είναι «μεγάλη θαυμάστρια» του κ.Erdogan
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Donald Trump και Recep Tayyip Erdogan το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αν κρίνουμε από τα αποσπάσματα που δημοσίευσε σήμερα ο Τύπος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η κόρη του Ivanka είναι «μεγάλη θαυμάστρια» του κ.Erdogan…
Αναλυτικότερα, ο διάλογος των δύο ισχυρών ανδρών (πηγή: ΣΚΑΪ):

- Trump: Καλησπέρα σας κ.Erdogan, πραγματικά σας σέβομαι ιδιαίτερα καθώς κάνατε πολλά για τη χώρα σας.
Δίπλα μου είναι και η Ivanka.
Είναι θαυμάστριά σας και οπαδός σας.

- Erdogan: Δεν σας κρύβω τον προβληματισμό μου σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος του Fethullah Gulen, τους Κούρδους της Σύριας και τις εξελίξεις στη Μοσούλη.

- Trump: Σας καταλαβαίνω.
Στα θέματα αυτά πρέπει να συνεργαστούμε και να βρούμε λύσεις.

Επίσης, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την αποφασιστικότητά τους για συνεργασία πρωτίστως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και σε θέματα της ευρύτερης περιοχής.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2015, πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Τούρκος πρόεδρος ζητούσε να αποκαθηλωθεί το όνομα του Trump από τους ουρανοξύστες του στην Κωνσταντινούπολη με την αιτιολογία ότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίζει τους μουσουλμάνους.
Ωστόσο, πλέον προσπαθεί να τον προσεγγίσει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης