Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ ανανέωσε για 5 χρόνια το ταμείο των 250 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης

tags :
Το ΔΝΤ ανανέωσε για 5 χρόνια το ταμείο των 250 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης
Το ταμείο κρίσης, το οποίο περιλαμβάνει συνεισφορές από τις 38 πλουσιότερες χώρας, ανανεώνεται συνεχώς από το 1998
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου πως το εκτελεστικό συμβούλιό του ενέκρινε την ανανέωση του ταμείου των 250 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης για μια περίοδο πέντε ετών, αρχής γενομένης τη 17η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ - και όπως μεταδίδει το Reuters - το ταμείο κρίσης, το οποίο περιλαμβάνει συνεισφορές από τις 38 πλουσιότερες χώρας, ανανεώνεται συνεχώς από το 1998.
Πιο συγκεκριμένα το ταμείο NAB (New Arrangements to Borrow - Νέων Πιστωτικών Διευκολύνσεων) στοχεύει στην παροχή συμπληρωματικών πόρων για να προλάβει ή να αντιμετωπίσει μια δυσλειτουργία του διεθνούς νομισματικού συστήματος ή να ασχοληθεί με μια εξαιρετική κατάσταση που συνιστά απειλή για τη σταθερότητα του.
Το ταμείο ΝΑΒ είχε τριπλασιαστεί σε μέγεθος για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-09 και στη συνέχεια επανήλθε στο σημερινό του επίπεδο, αφότου το ΔΝΤ αύξησε τη φυσιολογική δανειοδοτική ικανότητά του μέσω της αύξησης των εισφορών των ποσοστώσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης