Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβαίνουν κι αλλού: Η Σ. Αραβία χρωστά δισεκατομμύρια σε ιδιωτικές εταιρίες και ξένους εργαζόμενους

Συμβαίνουν κι αλλού: Η Σ. Αραβία χρωστά δισεκατομμύρια σε ιδιωτικές εταιρίες και ξένους εργαζόμενους
Οι καθυστερημένες οφειλές έχουν δημιουργήσει δυσκολίες 
Στην παραδοχή πως η χώρα του χρωστά δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές εταιρίες και ξένους εργαζόμενους προχώρησε σήμερα 11 Νοεμβρίου ο νέος υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που αποδεικνύει πως το φαινόμνεο αυτό δεν είναι... προνόμιο μόνο της Ελλάδας.
Οι καθυστερημένες οφειλές έχουν δημιουργήσει δυσκολίες σε δεκάδες χιλιάδες ξένους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα.
«Δε θυμάμαι το ακριβές ποσό τώρα, αλλά είναι δισεκατομμύρια δολάρια.
Το υπουργείο προσπαθεί τώρα κάθε μέρα να ικανοποιήσει χιλιάδες διαταγές πληρωμής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Mohammed Aljadaan.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες η χώρα προχώρησε στην ακύρωση έργων συνολικού κόστους 266,7 δισ. δολαρίων, καθώς τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τις παρατεταμένα χαμηλές τιμές στο «μαύρο χρυσό».
Τα πολυαναμενόμενα projects που ακυρώθηκαν είχαν σκοπό να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της χώρας.
Η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, πέφτοντας θύμα της δικής της στρατηγικής, εμφάνισε έλλειμμα - μαμούθ ύψους 98 δισ. στον προϋπολογισμό του 2016, περικόπτοντας έτσι πολλές αξιοζήλευτες δημόσιες παροχές που ίσχυαν κατά το παρελθόν.
Τα έσοδα της Σ. Αραβίας, τα οποία εξαρτώνται κατά 80% από το πετρέλαιο, συνεχίζουν να φθίνουν λόγων των χαμηλών τιμών που επικρατούν και θα συνεχίσουν να επικρατούν στην αγορά, αν η ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ συνεχίσει να αυξάνει (μαζί με άλλους…) ανεξέλεγκτα την παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης