Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ο Trump θα συνεχίσει την ισχύουσα αμερικανική εξωτερική πολιτική

tags :
Deutsche Welle: Ο Trump θα συνεχίσει την ισχύουσα αμερικανική εξωτερική πολιτική
Ο Trump είναι επιχειρηματίας και θα πρέπει αν θες να είσαι ισότιμος συνομιλητής να γνωρίζεις καλά τις προτεραιότητες και τους στόχους σου
«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν μερικές εβδομάδες ή και μήνες υπομονή μέχρι να ξεκαθαριστεί ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο Donald Trump», δηλώνει στον γερμανικό ραδιοσταθμό DLF, ο Jackson Geins, επικεφαλής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Σύγχρονων Γερμανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Ουάσιγκτον.
Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, κατά την άποψη του αμερικανού πολιτικού επιστήμονα η πρώτη συνάντηση Trump- Obama στον Λευκό Οίκο είχε ως μοναδικό στόχο να δείξει στην αμερικανική και διεθνή κοινή γνώμη ότι το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά παρά το γεγονός ότι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα όπως ο Trump αναλαμβάνει σε δύο μήνες τα ηνία της χώρας.
Ως προς την αβεβαιότητα που επικρατεί για τα πρόσωπα στα οποία ο νέος πρόεδρος θα εμπιστευθεί τις θέσεις κλειδιά στο υπουργικό συμβούλιο, ο αμερικανός ειδικός τονίζει:
«Τα ονόματα που ακούγονται, είτε του Newt Gingrich πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, είτε του πρώην στρατηγού Michael Thomas Flynn, είτε του Rudolph W. Giuliani πρώην δημάρχου Νέας Υόρκης δείχνουν ότι ο νέος πρόεδρος θα προτιμήσει πρόσωπα με διασυνδέσεις σε ΗΠΑ και στο εξωτερικό.
Όμως ο Trump είναι εκείνος που θα χαράζει την πορεία, ενώ εκείνοι θα έχουν κυρίως συμβουλευτικό ρόλο.
Είναι ωστόσο ακόμα νωρίς για να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του νέου πρόεδρου».
Ο αμερικανός ειδικός στις γερμανοαμερικανικές σχέσεις πιστεύει ότι μετά το Brexit και τις επικείμενες εκλογές στη Γαλλία αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Αυστρία, ο ρόλος της Γερμανίας στη διαμόρφωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής φωνής γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός:
«Από κοινού με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη η Γερμανία θα πρέπει να ορίσει μια συγκεκριμένη και ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική.
Η Ευρώπη δεν πρέπει να περιμένει έως ότου ο Trump ορίσει τις προτεραιότητες και τους συνεργάτες του.
Η πρότασή μου είναι η Ευρώπη να βρει τη δική της φωνή έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ισότιμα τον νέο αμερικανό πρόεδρο.
Χωρίς συνοχή τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους Ευρωπαίους, διότι ο Trump είναι επιχειρηματίας και θα πρέπει αν θες να είσαι ισότιμος συνομιλητής να γνωρίζεις πολύ καλά τις προτεραιότητες και τους στόχους σου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης