Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δημοψήφισμα για την ένταξή μας στην ΕΕ - Εάν δεν μας θέλουν ας το κάνουν γνωστό

Erdogan: Δημοψήφισμα για την ένταξή μας στην ΕΕ - Εάν δεν μας θέλουν ας το κάνουν γνωστό
Η Ε.Ε. επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία
Στα άκρα ωθεί τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας ο πρόεδρος Erdogan μετά την εκλογή Trump στις ΗΠΑ και τα κολακευτικά σχόλια του νέου αμερικανού πρόεδρου.
Ο Tayyip Erdogan απείλησε αυτή τη φορά την ΕΕ με δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως θέτουν συνεχώς εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας.
«Η Ε.Ε. επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία» κατήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «εάν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό και ας πάρουν την απόφαση».
«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη, καθώς αν χρειαστεί, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας» έσπευσε να συμπληρώσει, σε συνέντευξή του στον τουρκικό Τύπο.
Το τελευταίο διάστημα και ιδίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, οι σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.
Μεταξύ άλλων, σημαίνοντα «αγκάθια» στις διμερείς σχέσεις αποτελούν οι συνεχείς διώξεις του τουρκικού κράτους, η προσπάθεια επαναφοράς της θανατικής ποινής αλλά και η εφαρμογή της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης