Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προσδοκίες για την προεδρία Trump οδηγούν σε ισχυρά κέρδη τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Οι προσδοκίες για την προεδρία Trump οδηγούν σε ισχυρά κέρδη τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης η Deutsche Bank ενισχύεται 3,5% στα 15,24 ευρώ
Θετικά υποδέχεται ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Οι δεσμεύσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου για πιο χαλαρούς ρυθμιστικούς κανόνες, χαμηλότερη φορολογία και οι προσδοκίες για άμεση αύξηση επιτοκίων από τη Fed, οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης η Deutsche Bank ενισχύεται 3,5% στα 15,24 ευρώ, ενώ η Commerzbank σημειώνει άνοδο 4,6% στα 7,060 ευρώ.


Σταθερός σύμμαχος στο πλευρό του Donald Trump, ακόμη και στις δύσκολες εποχές, ήταν η Deutsche Bank, όπως αναφέρει η WSJ.
η γερμανική τράπεζα αποδεδείχθηκε ένας από τους εγγύτερους συμμάχους του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου καθώς τον Μάρτιο του 2016, όταν ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αντιμετώπιζε την άρνηση πολλών τραπεζών να του παράσχουν δάνεια, η γερμανική τράπεζα αποτελούσε έναν σταθερό χρηματοδότη των επιχειρηματικών του δράσεων.
Σύμφωνα με την WSJ, από το 1989 η DB έχει δανείσει σε επιχειρήσεις του ομίλου Trump τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται δάνεια ακόμα ενός δισ. δολαρίων σε εταιρίες που σχετίζονται με τον νέο πρόεδρο.
Οι καλές σχέσεις της Deutsche Bank με τον νέο πρόεδρο, ενδεχομένως να βοηθήσουν την προσπάθειά της για διακανονισμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 
Στο Παρίσι η μετοχή της BNP Paribas καταγράφει άνοδο 1,8%.
Στο Μιλάνο η Monte dei Paschi σημειώνει κέρδη 1,2%, ενώ η Unicredit διαμορφώνεται στο +0,4%.
Νωρίτερα έφτασε να ενισχύεται 4%, λόγω δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για σχέδιο άντλησης 10 -13 δισ. ευρώ από έκδοση μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης