Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό δεκαετίας η ανεργία το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 4,8%

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό δεκαετίας η ανεργία το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 4,8%
Οι μισθοί αυξήθηκαν κατά +2,4%, όντας σε κοινή γραμμή με τις προβλέψεις των αναλυτών
Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δέκα ετών βρέθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2016 η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (16/11), αποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας της χώρας έχει διαχειριστεί πολύ καλά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 4,8%, έναντι 4,9% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν τα αποτελέσματα να παραμένουν αμετάβλητα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σε ποσοστά ρεκόρ, στο 74,5%, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν κατά +2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όντας σε κοινή γραμμή με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Η Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι το δημοψήφισμα του Ιουνίου οδήγησε σε κάποια μαζική αποχώρηση των εργαζομένων άλλων χωρών της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, με το σχετικό αριθμό μάλιστα να είναι αυξημένος κατά 221.000 άτομα από τον Σεπτέμβριο του 2015.
"Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και η επακόλουθη υποτίμηση της στερλίνας είχε μικρό αντίκτυπο μέχρι στιγμής στον αριθμό των εργαζομένων της ΕΕ στο εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο στατιστικολόγος της Υπηρεσίας, David Freeman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης