Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου δε θα κορυφωθεί πριν από το 2040

IEA: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου δε θα κορυφωθεί πριν από το 2040
Οι προβλέψεις του Οργανισμού έρχονται παρά τη συμφωνία του Παρισιού σχετικά με την κλιματική αλλαγή
Στο γεγονός ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου δεν πρόκειται να σταματήσει να αυξάνεται πριν από το 2040, αναφέρθηκε σήμερα (16/11) ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, παρά τις υποσχέσεις που έγιναν κατά τη σύνοδο κορυφής του Παρισιού για κλιματική αλλαγή και περιορισμό στο ανώτατο όριο εκπομπής ρύπων.
Συγκεκριμένα, τα σχόλια του εκτελεστικού διευθυντή του ΙΕΑ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης αναφορικά στο πότε η κατανάλωση πετρελαίου θα υποστεί μία σταδιακή παρακμή, αφότου πρωτίστως έχει φτάσει στην κορύφωση της ζήτησης.
Παράλληλα, έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες δηλώσεις του CFO της Shell, Simon Hnery, ο οποίος προκάλεσε σάλο εκτιμώντας πως η ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να σταματήσει να αυξάνεται ακόμα και εντός της επόμενης δεκαετίας.
Αναλυτικότερα, ο Birol τόνισε ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς σήμερα υπάρχουν ακόμα ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά τις οδικές μεταφορές, την αεροπορία και τα πετροχημικά προϊόντα, παρά την αύξηση των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Παρά το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα στους κινητήρες βενζίνης έχει βελτιωθεί και ότι ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων έχει αυξηθεί, ο Birol τονίζει ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν είναι αρκετές ώστε να περιορίσουν την αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου.
"Η εποχή των ορυκτών καυσίμων φαίνεται να παραμένει ακόμα πολύ μακριά από την παρακμή της", τόνισε χαρακτηριστικά ο Birol.
Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΙΕΑ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού, αναφορικά με την παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση και προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης