Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ – Στα 46,46 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ – Στα 46,46 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% στα 45,41 δολ. ανά βαρέλι
Σε πτώση βρίσκονται σήμερα Πέμπτη (17/11) οι τιμές του πετρελαίου, δεχόμενες πιέσεις κυρίως λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:05 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,36% στα 46,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% στα 45,41 δολ. ανά βαρέλι.
Να σημειώσουμε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Νοεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 1,5 εκατ. βαρέλια.
Όπως δήλωσε η αμερικανική Διαχείριση Πληροφοριών Ενέργειας, η εν λόγω άνοδος οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισαγωγών που κατά μέσο όρο κινήθηκαν στα 910.000 βαρέλια ημερησίως.
Παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να υλοποιήσει τη συμφωνία που αφορά το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, είναι πλέον εμφανές πως όσο το πρόβλημα παγκόσμιας υπερπροσφοράς βρίσκεται στο προσκήνιο, οι τιμές του πετρελαίου δύσκολα θα σημειώσουν κάποιο αξιοσημείωτο ράλι ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης