Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αύξηση της ανεργίας το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 10%

Γαλλία: Αύξηση της ανεργίας το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 10%
Η ανεργία μεταξύ των νέων έως 25 ετών αυξήθηκε στο 25,7%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η ανεργία στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερες αμφιβολίες για το αν τα εν λόγω αποτελέσματα μπορούν να εξασφαλίσουν μία επανεκλογή του προέδρου Francois Hollande το 2017.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 10%, έναντι 9,9% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας την πρώτη τριμηνιαία άνοδο εντός του τρέχοντος έτους.
Να σημειώσουμε ότι ο Hollande είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2017 εφόσον αποτύχει να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας μέχρι το τέλος του έτους.
Ο γάλλος πρόεδρος έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα κατάρτισης και περικοπές φόρων κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, και ιδιαιτέρως αυτή μεταξύ των νέων.
Ωστόσο, τα δεδομένα της Στατιστικής Υπηρεσίας δε δείχνουν να τον δικαιώνουν, καθώς η ανεργία μεταξύ των νέων έως 25 ετών αυξήθηκε στο 25,7%, έναντι 24,4% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.
Η υπουργός Εργασίας, Myriam El Khomri, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι παρά τα εν λόγω αποτελέσματα, η τάση της απασχόλησης παραμένει σε ευνοϊκό έδαφος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όταν και το ποσοστό ανεργίας άγγιξε το 10,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης