Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσκεψης Trump στη Ρωσία

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσκεψης Trump στη Ρωσία
Ο κ. Peskov παραδέχθηκε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν στο μέλλον
Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα Πέμπτη (17/11) δημοσιεύματα για πιθανή επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου Donald Trump στη Ρωσία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένες συζητήσεις για το θέμα αυτό.
Νωρίτερα, η Ρωσική εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη υψηλόβαθμη πηγή της στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, έγραψε ότι ο Trump σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία, αφού αναλάβει τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις Ιανουαρίου του 2017.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα επίσκεψης του κ. Trump μέχρι τώρα και ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανεξέλεγκτες πληροφορίες «που μοιάζουν με κοροϊδία».
Όπως έχει γίνει γνωστό πάντως, την Δευτέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Vladimir Putin και του Ρεπουμπλικάνου, κατά την οποία οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να καταβάλουν προσπάθειες για την εξομάλυνση των «εξαιρετικά ανεπαρκών» σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Peskov παραδέχθηκε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν στο μέλλον, αλλά όπως είπε, δεν αναφέρθηκε κάποια ημερομηνία για μια συνάντηση τους κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης