Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ δηλώνουν οι υποψήφιοι της Δεξιάς Juppe και Sarkozy

tags :
Γαλλία: Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ δηλώνουν οι υποψήφιοι της Δεξιάς Juppe και Sarkozy
Το τουρκικό καθεστώς δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε στο δημοκρατικό μέτωπο είπε ο Juppe
Την θέση ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ διατύπωσαν οι δύο υποψήφιοι της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Alain Juppe και Nickolas Sarkozy.
Οι δύο υποψήφιοι που θεωρούνται και οι πιθανότεροι που θα διεκδικήσουν το χρίσμα της Δεξιάς για τις εκλογές, εξέφρασαν την αντίθεση τους στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
«Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ και οι τρέχουσες εξελίξεις στο καθεστώς της χώρας καθιστά αυτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο απίθανο» υπογράμμισε ο Juppe, ο οποίος εξέφρασε την αντίρρησή του για μία συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας που θα προβλέπει ότι η Άγκυρα θα συμβάλει στον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής προς χώρες της ΕΕ με αντάλλαγμα την χαλάρωση των όρων για τη χορήγηση της βίζας στα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους πολίτες της και την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό.
Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ» υπογράμμισε ο Sarkozy, με τον Juppe να υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Τουρκία.
«Σαφώς και το τουρκικό καθεστώς δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε στο δημοκρατικό μέτωπο, αλλά πρόκειται για μία μεγάλη χώρα και για έναν γείτονα με τον οποίο θα πρέπει να εμπλεκόμαστε» είπε ο Juppe.
Ερωτηθέντες πως θα αντιμετωπίσουν τον πόλεμο στη Συρία και οι δύο συντηρητικοί υποψήφιοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Assad θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης