Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα δικαστήρια ο… Trump – Κοντά σε συμβιβασμό 25 εκατ. δολ. για την υπόθεση του Trump University

Στα δικαστήρια ο… Trump – Κοντά σε συμβιβασμό 25 εκατ. δολ. για την υπόθεση του Trump University
Ο διακανονισμός μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και σήμερα
Συμβιβασμό 20 με 25 εκατ. δολάρια «κυνηγά» ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για το «Trump University».
Μάλιστα, όπως δήλωσε ανώνυμη πηγή στο CNBC, ο διακανονισμός μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και σήμερα.
Νωρίτερα φέτος, ο Ρεπουμπλικάνος δέχθηκε μία σωρεία μηνύσεων από μαθητές που φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιό του, με τους λόγους να είναι πολλοί.
Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως η διδακτέα ύλη που είχε προαναγγελθεί ήταν άλλη από αυτήν που τελικά ακολουθήθηκε κλπ…

Το ιστορικό

«Από τα 35.000 δολάρια που έδωσα στο πανεπιστήμιο, το μόνο που έλαβα από αυτό είναι βιβλία, τα οποία θα μπορούσα να πάρω και μονός μου από μια κοινή βιβλιοθήκη, η οποία θα με καθοδηγούσε καλύτερα από ότι η τάξη του Trump.
Νιώθω ντροπιασμένος»…
«Αφού πλήρωσα 1.495 δολάρια για ένα τριήμερο σεμινάριο, το οποίο υπάρχει και δωρεάν στο Ζίλοου, οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι αν δεν δαπανηθούν χρήματα για λογισμικό και άλλα εργαλεία, δεν πρόκειται να επιτύχουμε»…
«Δαπάνησα 34.995 δολάρια για ένα πακέτο σεμιναρίων, το οποίο υποσχόταν προσωπική καθοδήγηση, αλλά τελικά ήταν απόλυτο χάσιμο χρόνου»…
Ήταν μόνο μερικές από προηγούμενες αναφορές των φοιτητών που έκαναν μήνυση στον Ρεπουμπλικάνο.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο μαθητές που ερωτήθηκαν για τη νομιμότητα του Trump University που ιδρύθηκε το 2005.
Το υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης είχε στείλει το 2010 επιστολή στον ίδιο τον κ.Trump κατηγορώντας τον για παραπλάνηση των σπουδαστών, με τη χρήση του όρου «Πανεπιστήμιο».
Λίγο αργότερα, μετονομάστηκε Επιχειρηματικό Ίδρυμα Trump.
Επίσης, το 2013, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα την Νέας Υόρκης, κατέθεσε αγωγή 40 εκατ. δολαρίων κατά του Ρεπουμπλικάνου για αποτυχία να μεταδώσει τη γνώση που υπόσχεται ένα ίδρυμα σε 5.000 μαθητές και για τις τακτικές που χρησιμοποιούσαν, υποβάλλοντας τους σε πιεστικές τακτικές πωλήσεων.
Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2015, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ο κ.Trump ήταν προσωπικά υπεύθυνος και ότι το θέμα πήγε σε δίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης