Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Επίσημη πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ προς τον Trump να επισκεφθεί τη Βρετανία

Sunday Times: Επίσημη πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ προς τον Trump να επισκεφθεί τη Βρετανία
Η κίνηση της Βρετανίας εντάσσεται στην προσπάθεια να ενισχύσει την "ειδική σχέση" της με της ΗΠΑ
Επίσημη πρόσκληση προς τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο θα απευθύνει η Βασίλισσα Ελισάβετ ώτσε ο Donald Trump να επισκεφθεί του χρόνου τη Βρετανία.
Σύμφωνα με τους Sunday Times στόχος της πρόσκλησης, είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών ενόψει μάλιστα και της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που αναφέρει ως πηγή της δύο υπουργούς και έναν ανώτερο αξιωματούχο από το περιβάλλον της πρωθυπουργού Theresa May, σύντομα θα αρχίσουν οι επαφές με το επιτελείο Trump με απώτερο σκοπό η επίσκεψη να λάβει τόπο τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο.
Η κίνηση της Βρετανίας εντάσσεται στην προσπάθεια να ενισχύσει την "ειδική σχέση" της με της ΗΠΑ, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα ετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την πλευρά του, ο Trump έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στην βρετανίδα πρωθυπουργό, ώστε να τον επισκεφτεί στις ΗΠΑ το ταχύτερο δυνατόν. Πάντως μέχρι στιγμής από το γραφείο της πρωθυπουργού δεν έχει δοθεί κάποια ημερομηνία για αυτό το ταξίδι .
Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει το "κρυφό όπλο" που θα χαλυβδώσει τις διμερείς σχέσεις.
Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, της ανέφερε ότι η αείμνηστη μητέρα του, η οποία ήταν σκοτσέζικης καταγωγής, ήταν μεγάλη θαυμάστρια της βασίλισσας, ζητώντας παράλληλα από την May να μεταφέρει τις θερμότερες ευχές του στην Ελισάβετ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης