Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές για το χρίσμα της κεντροδεξιάς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017

tags :
Γαλλία: Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές για το χρίσμα της κεντροδεξιάς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017
Πρόκειται για την πρώτη φορά που «Οι Ρεπουμπλικάνοι» διοργανώνουν εκλογές για την επιλογή του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές
Οι Γάλλοι ψηφοφόροι του κεντροδεξιού κόμματος έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των εκλογών του 2017 και την ανάγκη εκπροσώπησής τους από έναν πραγματικά ισχυρό ηγέτη.
Για το λόγο αυτό περισσότεροι του ενός εκατομμυρίου άδραξαν την ευκαιρία που τους δίνεται για πρώτη φορά ώστε να επιλέξουν εκείνοι τον ηγέτη που θα κονταροχτυπηθεί με την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Marine Le pen η οποία θεωρείται το φαβορί για την επόμενη Γαλλική προεδρία.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LCI, 1.138 εκατομμύρια πολίτες είχαν ψηφίσει μέχρι εκείνη την ώρα στο 67% των εκλογικών τμημάτων, από τα συνολικά 10 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που «Οι Ρεπουμπλικάνοι» διοργανώνουν εκλογές για την επιλογή του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές, κάτι που ήδη έχουν κάνει η αριστερά και οι Πράσινοι.
Το χρίσμα διεκδικούν επτά υποψήφιοι με τον πρώην πρόεδρο Nicolas Sarkozy και τους πρώην πρωθυπουργούς Alain Zuppe, και Francoi Fillon να είναι τα φαβορί.
Οι δύο υποψήφιοι που θα κερδίσουν τις περισσότερες ψήφους κατά τον σημερινό πρώτο γύρο των προκριματικών θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις 27 Νοεμβρίου.
Οποιοσδήποτε Γάλλος πολίτης που μπορεί να ψηφίσει έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις προκριματικές αυτές εκλογές καταβάλλοντας δύο ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψει μια διακήρυξη που θα τον δεσμεύει να συμμερίζεται «τις δημοκρατικές αρχές της δεξιάς και του κέντρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης