Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ο πρόεδρος Trump επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για αποκατάσταση των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων

Putin: Ο πρόεδρος Trump επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για αποκατάσταση των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δε συζήτησαν για την ημερομηνία και την τοποθεσία της επικείμενης συνάντησής τους
Στο γεγονός ότι και η πλευρά το νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, επιβεβαίωσε την επιθυμία της για αποκατάσταση των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων, αναφέρθηκε την Κυριακή (20/11) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος αναφέρθηκε και στον εν ενεργεία πλανητάρχη, Barack Obama.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε για το ζήτημα του Trump, "ο εκλεγείς πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να ομαλοποιήσει τις ρώσο-αμερικανικές σχέσεις", προσθέτοντας ότι και η ρωσική πλευρά δήλωσε εξίσου έτοιμη και πρόθυμη να κινηθεί προς την εν λόγω κατεύθυνση.
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δε συζήτησαν για την ημερομηνία και την τοποθεσία της συνάντησής τους, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τον Ιανουάριο του 2017, όταν και θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο Trump.
Παράλληλα, ο Putin αναφέρθηκε και στον εν ενεργεία αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνάντηση στα πλαίσια συνεδρίασης στη Λίμα του Περού.
Ο ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον αμερικανό ομόλογό του για "τα χρόνια των κοινών εργασιών" ενώ τόνισε πως όποτε επιθυμεί να επισκεφθεί τη Ρωσία, είναι ευπρόσδεκτος .
Να σημειώσουμε ότι ο Putin πρόσθεσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, εφόσον αυτή παραμείνει στα τωρινά επίπεδα παραγωγής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης