Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα της ΕΚΤ στις τράπεζες: Μην βιάζεστε - Δεν «βραβεύεται» όποιος φύγει πρώτος από τη Βρετανία

tags :
Μήνυμα της ΕΚΤ στις τράπεζες: Μην βιάζεστε - Δεν «βραβεύεται» όποιος φύγει πρώτος από τη Βρετανία
Σε δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνεται ότι οι τράπεζες φαίνονται έτοιμες να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει του Brexit
Μήνυμα προς τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις λειτουργίες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω του Brexit έστειλε η ΕΚΤ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg όπου επικαλούνται πληροφορίες από ανθρώπους που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις, η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει στα τραπεζικά στελέχη να μην βιάζονται καθώς δεν υπάρχει κάποιο «βραβείο» για όποιον φύγει πρώτος όσον αφορά στις εγκρίσεις των ρυθμιστών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την αποφυγή πιθανής «συμφόρησης» στη συγκεκριμένη διεργασία, οι φορείς χάραξης πολιτικής μελετούν την πιθανότητα να επιτρέψουν στις τράπεζες τη χρήση των μοντέλων εσωτερικού ρίσκου που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να προσλάβουν περισσότερο κόσμο για την περαίωση των δικών τους ελέγχων.
Οι εν λόγω τράπεζες προετοιμάζονται για το χειρότερο -την απώλεια της ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά της ΕΕ- και φαίνονται έτοιμες να παρατήσουν τη Βρετανία για ένα άλλο κράτος της Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης