Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βελτιώνεται η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα - Δύσκολη η «μάχη» της επανεκλογής του

tags :
Βελτιώνεται η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα - Δύσκολη η «μάχη» της επανεκλογής του
Βελτιώνεται η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, καθώς αυξήθηκε τον Οκτώβριο, αν και η «μάχη» για την επανεκλογή του εκτιμάται πως θα είναι δύσκολη.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, το 49% των Αμερικανών επιδοκιμάζουν την πολιτική του Ομπάμα, καταγράφοντας άνοδο δυο μονάδων, σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Αν και ακόμη χαμηλό, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο έχει, επίσης, αυξηθεί στο 25%, από το 21% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, το ποσοστό που πιστεύει ότι οδεύει σε λάθος δρόμο μειώθηκε στο 70% από το 74%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ομπάμα θα ερχόταν δεύτερος, μετά τον Ρεπουμπλικανικό, Μιτ Ρόμνεϊ,  αν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012 γίνονταν τώρα.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τον κ. Ρόμνεϊ να «έρχεται» μπροστά από τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς τον Σεπτέμβριο ο Ομπάμα ήταν 6 μονάδες μπροστά από τον Ρόμνεϊ.
Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σταθερά μπροστά από τους δύο άλλους Ρεπουμπλικάνους, που επιδιώκουν να κερδίσουν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, τον επιχειρηματία Χέρμαν Κέιν και τον κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης