Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το σχέδιο Trump για επιστροφή κεφαλαίων στις ΗΠΑ θα ευνοήσει τους επενδυτές, όχι την απασχόληση

Bloomberg: Το σχέδιο Trump για επιστροφή κεφαλαίων στις ΗΠΑ θα ευνοήσει τους επενδυτές, όχι την απασχόληση
Οι αμερικανικές εταιρειών διακρατούν εκτός των ΗΠΑ περίπου 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια 
Το σχέδιο του νεοεκλεγέντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για κίνητρα που θα ωθήσουν την επιστροφή των κεφαλαίων που διακρατούν ντόπιες εταιρείες στο εξωτερικό θα ευνοήσει τους επενδυτές, όχι την απασχόληση εντός της χώρας.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, «απαντώντας» στην πεποίθηση του Donald Trump πως από τα κεφάλαια αυτά θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως οι αμερικανικές εταιρείες διακρατούν εκτός των ΗΠΑ περίπου 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να γλιτώσουν τη βαριά φορολογία που επιβάλει η εγχώρια νομοθεσία.
Μόνο η Apple, έχει εκτός Η.Π.Α. πάνω από 210 δισ. μετρητά.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε πει πως θα εφαρμόσει ένα φόρο 10%, έναντι 35% που είναι τώρα, στα κεφάλαια που θα γυρίσουν πίσω στη χώρα, προκείμενου να δελεάσει τις εταιρείες.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και παρακάτω, οι αμερικανικοί κολοσσοί ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πληρωμές των μετόχων ή σε επαναγορά ιδίων μετοχών... 
Επίσης, από τη σχετική έρευνα του Bloomberg προκύπτει πως οι εταιρείες που ίσως επιστρέψουν τα κεφάλαια στις Η.Π.Α. δεν έχουν σκοπό να διαθέσουν σε επενδύσεις ή νέες υποδομές το «κέρδος» που θα έχουν από τη μειωμένη φορολογία.
Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται και διάφορες ακαδημαϊκές έρευνες που αποδεικνύουν πως το 90% των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων σε διάφορες χώρες χρησιμοποιήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, για επαναγορά ιδίων μετοχών, μερίσματα και λοιπά σχετικά.
Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που υπήρχε η θέληση για νέες επενδύσεις, το υψηλό κόστος εργασίας αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τις εταιρείες... 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης