Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ - Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Ιαπωνία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ - Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι
Για ισχυρότατους μετασεισμούς τις επόμενες επτά ημέρες κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι
Ήρθη νωρίτερα σήμερα η προειδοποίηση για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας ύστερα από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και τα κύματα ύψους ενός μέτρου που καταγράφηκαν κοντά στην Φουκουσίμα.
Προειδοποίηση για τσουνάμι είχε εκδοθεί για δύο περιοχές (Φουκουσίμα και Μιγιάγκι) και μια προειδοποίηση κινδύνου για διάφορες άλλες τοποθεσίες αλλά όλες αυτές ήρθησαν από την αρμόδια μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία ωστόσο προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους ((γύρω στους 7 βαθμούς) τις επόμενες επτά ημέρες.
Σημειώνεται ότι ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στη βορειοανατολική Ιαπωνία, στα ανοικτά της Φουκουσίμα.
Άμεσα υπήρξε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της περιοχής σεισμικά κύματα ύψους τριών μέτρων κατά τόπους.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο, ξυπνώντας απότομα εκατομμύρια κατοίκους της.
Η νομαρχία Φουκουσίμα - στα ανοικτά της οποίας έγινε ο ισχυρός σεισμός - είχε ήδη υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011.
Οι εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι καταγράφουν δεδομένα στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα τον Μάρτιο του 2011, και του Φουκουσίμα Ντάινι.
Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί καμιά ανωμαλία όπως αναφέρουν οι εταιρείες..
Η λειτουργία όλων των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στην περιοχή διακόπηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης