Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων από τον Erdogan – Αποπέμπονται 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί

tags :
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων από τον Erdogan – Αποπέμπονται 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί
Κλείνουν περισσότερα από 500 ιδρύματα και ΜΜΕ που κατηγορούνται για εμπλοκή με το στρατιωτικό πραξικόπημα
Δεν έχει τέλος το κύμα διώξεων που έχει εξαπολύσει στην Τουρκία ο πρόεδρος Rejep Tayip Erdogan στον απόηχο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές απέπεμψαν σήμερα περίπου 15.000 δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλους λειτουργούς του Δημοσίου, ενώ έκλεισαν περισσότερα από 500 ιδρύματα και μέσα ενημέρωσης, με τον ισχυρισμό ότι τα πρόσωπα αυτά και τα συγκεκριμένα ιδρύματα έχουν κάποια σχέση με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Συνολικά 1.988 μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, 7.586 μέλη της αστυνομίας, 403 άνδρες της χωροφυλακής και περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι δημοσίων οργανισμών αποπέμφθηκαν.
Υπογραμμίζεται ότι περισσότεροι από 110.000 δημόσιοι λειτουργοί συνολικά έχουν αποπεμφθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα, έγινε γνωστό επίσης το κλείσιμο περισσοτέρων από 500 ιδρυμάτων, 18 φιλανθρωπικών οργανώσεων και εννέα μέσων ενημέρωσης, με την κατηγορία ότι έχουν σχέση με το πραξικόπημα ή διασυνδέσεις με το κίνημα του Gullen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης