Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Εάν οι ΗΠΑ παραβιάσουν την πυρηνική συμφωνία, θα υπάρξει αντίποινα

tags :
Ιράν: Εάν οι ΗΠΑ παραβιάσουν την πυρηνική συμφωνία, θα υπάρξει αντίποινα
Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Ayatollah Khamenei, τόνισε ότι η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση έχει παραβιάσει τη συμφωνία σε πολλές περιπτώσεις
Στο ενδεχόμενο επέκτασης των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν για ακόμα δέκα χρόνια αναφέρθηκε σήμερα (23/11) ο ανώτατος ιρανός ηγέτης, Ayatollah Khamenei, ο οποίος τόνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Μάλιστα, δε δίστασε να προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι εφόσον προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι ήδη οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει αρκετές φορές τη συμφωνία.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Khamenei, "η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραβιάσει την πυρηνική συμφωνία σε πολλές περιπτώσεις", αναφερόμενος στη συμφωνία της Τεχεράνης με τις δυτικές δυνάμεις, η οποία οδήγησε στην άρση των κυρώσεων στην αρχή του έτους.
"Η τελευταία (παραβίαση) είναι η επέκταση των κυρώσεων για δέκα χρόνια, γεγονός που αν συμβεί θα είναι σίγουρα εναντίον της συμφωνίας, και σίγουρα θα αντιδράσουμε σε αυτό", τόνισε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν.
Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε εκ νέου τον νόμο για τις κυρώσεις κατά του Ιράν για δέκα επιπλέον χρόνια, ο οποίος είχε τεθεί σε ισχύ για πρώτη φορά το 1996.
Εφόσον δεν ανανεωθεί ο εν λόγω νόμος, αναμένεται να λήξει στο τέλος του έτους, ενώ πλέον χρειάζεται την επικύρωση της Γερουσίας, καθώς και την υπογραφή του προέδρου Barack Obama, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης