Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν απόλυτη πλειοψηφία στο Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν απόλυτη πλειοψηφία στο Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας
Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας θα κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την ιδιωτική εταιρεία Sigma Dos και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Mundo, το PP φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές με 47,6%, έναντι 30,6% των Σοσιαλιστών.
Η δημοσκόπηση του κυβερνητικού Κέντρου για Κοινωνιολογικές Έρευνες (CIS), που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, είχε δώσει επίσης το προβάδισμα 17 μονάδων στο Λαϊκό Κόμμα.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το PP θα έχει απόλυτη πλειοψηφία στη νέα βουλή, γεγονός που θα του επιτρέψει να προχωρήσει με μεγαλύτερη ευκολία στις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται τη στήριξη άλλων κομμάτων.
Οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι επιθυμούν να τιμωρήσουν τους Σοσιαλιστές έπειτα από οκτώ χρόνια στη εξουσία και μετά τη χειροτέρευση της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε αύξηση της ανεργίας από το 9% που ήταν στο τέλος του 2007 στο 21,5% το τρίτο τετράμηνο του φετινού έτους.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 43% των ψηφοφόρων ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα ψηφίσουν το PP, έναντι του 24,4% που θα προτιμήσουν τους Σοσιαλιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης