Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 0,2%

Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 0,2%
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ρυθμό 0,8%
Επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/11) η στατιστική υπηρεσία της χώρας, μετά την πτώση των εξαγωγών και τις μειωμένες επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμούς.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης σημείωσε ανάπτυξης με ρυθμό 0,2%, ενώ σε ετήσιο ρυθμό, αυξήθηκε κατά 0,8%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τον ασθενέστερο ρυθμό ανάπτυξης της χώρας κατά το τρέχον έτος, ενώ παραμένει πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης των ΗΠΑ, στο 2,9%.
Όπως ανακοίνωσε η Destatis, η τριμηνιαία αύξηση στην κατανάλωση του δημοσίου τομέα άγγιξε το 1%, ενώ την ίδια στιγμή, η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,4%, δεχόμενη ώθηση από μία δυναμική αγορά εργασίας και μία αύξηση στους μισθούς.
Παράλληλα, οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα συνέχισαν να μειώνονται, και συγκεκριμένα κατά 0,6%, ενώ πτώση σημειώθηκε επίσης και στις εξαγωγές της χώρας, οι οποίες υποχώρησαν κατά 0,4%, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για τους κινδύνους που μπορεί να φέρει στο εμπόριο της χώρας η προεδρία του Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης