Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαινόμενος Erdogan κατά Ευρώπης: Προσέξτε τα βήματα σας – Θα γευθείτε την οργή των προσφύγων

tags :
Μαινόμενος Erdogan κατά Ευρώπης: Προσέξτε τα βήματα σας – Θα γευθείτε την οργή των προσφύγων
Έντονες αντιδράσεις για το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Μια ακόμα δριμεία επίθεση κατά της Ευρώπης εξαπολύει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος την καλεί να προσέξει τα βήματα της διαφορετικά θα γευθεί την οργή των προσφύγων.
Λίγες ώρες μετά το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το οποίο αποφασίστηκε να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ο Erdogan πέρασε στην αντεπίθεση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε την Ευρώπη πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, εάν η ΕΕ προχωρήσει περαιτέρω.
«Προσέξτε τα βήματα σας διαφορετικά θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την οργή των προσφύγων» φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος υποστήριξε πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μια επίθεση προς τον ίδιο επειδή μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.
Σημειώνεται πως τις ίδιες απειλές κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, B. Yildirim, ο οποίος υποστήριξε ότι χωρίς τη βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να πλημμυρίσει με κύματα μεταναστών και προσφύγων.
Ο Yildimir υπογράμμισε πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Ευρώπη από ότι για την Τουρκία.
«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη.
Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί.
Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης