Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατρακυλά το πετρέλαιο μετά την άρνηση της Σ. Αραβίας να συμμετάσχει στις συζητήσεις του ΟΠΕΚ

Κατρακυλά το πετρέλαιο μετά την άρνηση της Σ. Αραβίας να συμμετάσχει στις συζητήσεις του ΟΠΕΚ
Η συνάντηση της Δευτέρας είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί ενδεχόμενη συμφωνία που θα περιόριζε την παραγωγή πετρελαίου 
Κατακόρυφη πτώση σημειώνει τις τελευταίες ώρες ο «μαύρος χρυσός», στον απόηχο της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας (σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters) να μη συμμετάσχει στις συνομιλίες μεταξύ των μη μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη (στις 28/11).
Η χώρα είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου του ΟΠΕΚ και έχει τη μεγαλύτερη πολιτική εξουσία μεταξύ των παραγωγών της ομάδας.
Επισημαίνεται ότι η συνάντηση της Δευτέρας είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί ενδεχόμενη συμφωνία που θα περιόριζε την παραγωγή πετρελαίου και κατά συνέπεια την υπερπροσφορά.
Υπήρξε αισιοδοξία ότι η συνάντηση θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία, μετά την οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει το φθηνό πετρέλαιο σε πολλά μέλη του ΟΠΕΚ.
Η Σαουδική Αραβία για παράδειγμα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με υψηλότερα κόστη δανεισμού εάν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρήσουν περισσότερο.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, περί τις 18:45, το αργό σημειώνει μείωση κατά 3,21%, στα 46,42 δολάρια, ενώ το brent ακολουθεί στο -3,1% και τα 47,48 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης