Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Με κυβέρνηση τεχνοκρατών απειλεί ο Renzi αν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα

tags :
Ιταλία: Με κυβέρνηση τεχνοκρατών απειλεί ο Renzi αν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα
Το δημοψήφισμα δεν αφορά τον ίδιο ή την κυβέρνηση, αλλά αποτελεί μια ευκαιρία απλοποίησης του πολιτικού συστήματος 
Σε απόγνωση φαίνεται ότι είναι ο Matteo Renzi ο οποίος προσπαθεί έως την ύστατη στιγμή να πείσει τους ιταλούς να ψηφίσουν Ναι στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.
Μάλιστα σε συνέντευξη του στο Canale 5 σήμερα (27/11) υποστήριξε ότι «αν οι πολίτες δεν θέλουν να δημιουργηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, πρέπει να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις».
Επιπλέον, χαρακτήρισε το συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου «ντέρμπι ανάμεσα στην απλότητα και στην πολυπλοκότητα».
Ο ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε, ότι «το δημοψήφισμα δεν αφορά τον ίδιο ή την κυβέρνηση», αλλά αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία απλοποίησης του πολιτικού συστήματος της χώρας.
O πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, υπογράμμισε πως «θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ο Renzi να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία», προσθέτοντας ότι «δεν εύχεται, αλλά ούτε προβλέπει την σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών».
Κινητοποίηση υπέρ του «όχι» στη Ρώμη
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στη Ρώμη μαζική κινητοποίηση δεκάδων κινημάτων υπέρ του «όχι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση.
Κατά την διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Εσέντρα και κατέληξε στην πλατεία του Λαού, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ιταλίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη οργανώσεων αντιεξουσιαστών στην πορεία, βρέθηκαν τσάντες με ξύλινα και σιδερένια μπαστούνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης