Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση 2% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα - Στο -4% η Unicredit

Ισχυρή πτώση 2% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα - Στο -4% η Unicredit
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, εως και οκτώ προβληματικές ιταλικές τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση αν ο πρωθυπουργός Matteo Renzi χάσει την επόμενη Κυριακή το δημοψήφισμα 
Στη δίνη της πολιτικής αβεβαιότητας βυθίζεται το χρηματιστήριο του Μιλάνου, στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Ιταλία, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.
Ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί 2,14% στις 16.157 μονάδες.
Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές.
Η Unicredit υποχωρεί 4% στα 1,89 ευρώ.
Η Banco Popolare σημειώνει πτώση 4,15% στις 1,805 ευρώ.
Απώλειες 3,8% σημειώνει η μετοχή της Banca di Milano.
Η Monte dei Paschi υποχωρεί 7,25% στα 18,5 ευρώ. 


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, εως και οκτώ προβληματικές ιταλικές τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση αν ο πρωθυπουργός Matteo Renzi χάσει την επόμενη Κυριακή το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, δημιουργώντας αναταραχή στην αγορά η οποία θα αποτρέψει τους επενδυτές από το να τις ανακεφαλαιοποιήσουν, προειδοποιούν τραπεζίτες και αξιωματούχοι.
Πρόκειται για τις Monte dei Paschi di Siena,Popolare di Vicenza, Veneto Banca and Carige και Banca Etruria, CariChieti, Banca delle Marche και CariFerrara.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός Matteo Renzi δέχεται πιέσεις να μην παραιτηθεί εάν χάσει το δημοψήφισμα της Κυριακής, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ δύσκολο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης