Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες επενδύσεις 34 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό της δίκτυο ενέκρινε η Κίνα

Νέες επενδύσεις 34 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό της δίκτυο ενέκρινε η Κίνα
Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόκειται να δημιουργηθούν εννέα νέες σιδηροδρομικές γραμμές μήκους μεγαλύτερου των 1.100 χλμ. μέχρι το 2020
Ένα μεγάλο νέο επενδυτικό πρόγραμμα 36 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 34 δισ. ευρώ) για την επέκταση του σιδηροδρομικού της δικτύου για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και του χρόνου μετακινήσεων, ενέκρινε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 η κινεζική κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη σιδηροδρομική σύνδεση του Πεκίνου με το λιμάνι του Τιαντζίν και με τη γειτονική επαρχία Χεμπέι.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόκειται να δημιουργηθούν εννέα νέες σιδηροδρομικές γραμμές μήκους μεγαλύτερου των 1.100 χλμ. μέχρι το 2020 - ένας εντυπωσιακός στόχος - επεκτείνοντας τη σιδηροδρομική διασύνδεση και την αναβάθμιση σταθμών σε μικρότερες πόλεις, βελτιώνοντας παράλληλα τον συντονισμό μεταξύ των περιφερειακών και των εθνικών σιδηροδρόμων.
Η Κίνα έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην επέκταση του σιδηροδρομικού της δικτύου, ενώ παράλληλα επεκτείνει με φρενήρεις ρυθμούς τον υπόγειο σιδηρόδρομο στο Πεκίνο, κάτι που είχε ξεκινήσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στην κινεζική πρωτεύουσα.
Μόνο στα τέσσερα τελευταία χρόνια, στο μετρό του Πεκίνου προστέθηκαν τρεις νέες γραμμές και προστέθηκαν περισσότεροι από 100 νέοι σταθμοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης των υφισταμένων γραμμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης