Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Σε ανοιχτή διαβούλευση έως 27/2/2017 το πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη”

Κομισιόν: Σε ανοιχτή διαβούλευση έως 27/2/2017 το πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη”
Ο μηχανισμός καθιστά διαθέσιμα συνολικά 30,4 δισ σε επιχορηγήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία, για τόνωση των επενδύσεων
Την έναρξη ανοιχτής διαβούλευσης του μηχανισμού Διευκόλυνσης “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF), ως μέρος της ενδιάμεσης αξιολόγησής του, ανακοίνωσε σήμερα 28/11 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι το CEF αποτελεί ένα μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχει συσταθεί για την υποστήριξη της ανάπτυξης υψηλής απόδοσης, βιώσιμων και αποδοτικών διασυνδεδεμένων, διευρωπαϊκών δικτύων στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες και στις μεταφορές.
Ο μηχανισμός που καθιστά διαθέσιμα συνολικά 30,4 δισ. σε επιχορηγήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία, έχει ως στόχο να συμβάλλει στην επίτευξη της ευρωπαϊκής στρατηγικής του 2020, μέσω της τόνωσης των επενδύσεων για την ενίσχυση της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, προσεγγίζοντας και τους στόχους που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξή του, τον Ιανουάριο 2014, το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί σε σχέση με την συνάφεια, την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την συνοχή του και την προστιθέμενη αξία του στην Ε.Ε. αναφορικά με την επίτευξη των στόχων του.
Η σχετική ανοιχτή διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2017.
Ένα βασικό στοιχείο της αξιολόγησής του είναι μια διαβούλευση ανοιχτή στο κοινό, η οποία όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποτίμηση διαφόρων παραμέτρων του προγράμματος, αλλά θα διαμορφώσει και το μέλλον του.
Η διερεύνηση απευθύνεται τόσο στους γενικούς στόχους του CEF όσο και σε συγκεκριμένους στόχους που έχουν τεθεί για κάθε έναν από τους τρεις τομείς αναφοράς του.
Στην ενέργεια το πρόγραμμα υποστηρίζει βασικά έργα υποδομής που βοηθούν στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, σε συμφωνία με την στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός για τον τομέα της ενέργειας ανέρχεται σε 5,35 δισ για την περίοδο 2014-2020.
Τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest, γνωστά ως PCIs) προσδιορίζονται στο πλαίσιο μιας λίστας, την οποία η Κομισιόν ενημερώνει-επικαιροποιεί κάθε δύο χρόνια.
Οι στόχοι της οικονομικής στήριξης του CEF στα ενεργειακά PCIs σχετίζονται με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ενισχύοντας την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ε.Ε. και συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης