Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 31 μηνών ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2016 – Στο 0,6%

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 31 μηνών ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2016 – Στο 0,6%
Ο δομικός πληθωρισμός παραμένει καθηλωμένος στο 0,8% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα
Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2014 ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στον Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2016, παραμένοντας ωστόσο πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λίγο πριν τη συνάντηση της 8ης Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σήμερα (30/11) η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,6%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014, ενώ παράλληλα παρουσίασε άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, παρέμεινε πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, και με την οικονομική ανάπτυξη να παραμένει σε μέτρια επίπεδα, οι οικονομολόγοι αναμένουν μία επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά την επόμενη συνάντηση.
Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι ενεργειακές τιμές, τα τρόφιμα και ο καπνός, παραμένει καθηλωμένος στο 0,8% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας ωστόσο την υψηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης