Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ δεν αποτελεί σφάλμα της Ρωσίας

tags :
Putin: Η επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ δεν αποτελεί σφάλμα της Ρωσίας
Ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον νέο πλανητάρχη, Donald Trump
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δε φέρει ευθύνη για την επιδείνωση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε σήμερα (30/11) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ Primakov.
Να σημειώσουμε ότι από το 2014, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης βρίσκονται σε εξαιρετικά αρνητικό έδαφος, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, με την πλευρά των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον να έχουν προχωρήσει σε μία σειρά κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.
Η ρωσική πλευρά αντέκρουσε για ακόμα μία φορά τις κατηγορίες της δύσης, προειδοποιώντας ότι οι εν λόγω κυρώσεις είναι αντιπαραγωγικές και υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα.
"Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικό μας σφάλμα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Δύση.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να διορθωθεί η τρέχουσα κακή κατάσταση των διμερών σχέσεων.
"Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. Donald Trump, συμφωνήσαμε ότι η παρούσα δυσάρεστη κατάσταση των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων θα πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Putin, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η χώρα μας είναι έτοιμη να διασχίσει τη διαδρομή της στο εν λόγω μονοπάτι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης