Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan διατάζει δολοφονίες αντιπάλων του εκτός Τουρκίας, αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ

O Erdogan διατάζει δολοφονίες αντιπάλων του εκτός Τουρκίας, αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ
Η Άγκυρα ήταν υπεύθυνη κατά το παρελθόν για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά Κούρδων στη Γαλλία και τη Γερμανία
Η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας σχεδιάζει με εντολή του Recep Tayyip Erdogan δολοφονίες αντιπάλων του και εκτός των συνόρων της χώρας, αποκαλύπτει ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, Michael Rubin.
Ο κ.Rubin, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ασχολείτο με έρευνες στις περιοχές της Μέσης Ανατολής.
Όπως υποστηρίζει, η Άγκυρα ήταν υπεύθυνη κατά το παρελθόν για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά Κούρδων στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Μάλιστα, εκτιμά πως πλέον η τουρκική μυστική υπηρεσία σχεδιάζει νέες δολοφονίες αντιπάλων του Erdogan στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.
«Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ διάσημη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά τώρα ο Πρόεδρος Erdogan εξάγει τον αυταρχισμό του κατά των πολιτικών του αντιπάλων και εκτός της χώρας του», σχολιάζει ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του think tank «American Enterprise Institute».
Το φαινόμενο αναμένεται να γίνει πιο έντονο μάλιστα στο άμεσο μέλλον, καθώς πλέον εκτός από τόση Κούρδους, η Άγκυρα θέλει να εξοντώσει και τους υποστηρικτές του Fethullah Gulen, του «υποκινητή» (κατά τον Erdogan) του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης