Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Putin και Erdogan – Στο επίκεντρο το συριακό ζήτημα

tags :
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Putin και Erdogan – Στο επίκεντρο το συριακό ζήτημα
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο τούρκος πρόεδρος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για τα σχόλιά του περί Assad
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Τετάρτη (30/11) ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, με τον τούρκο ομόλογό του, Tayyip Erdogan, όπως ανέφερε η πλευρά της Μόσχας, με το συριακό ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο βοηθός του Putin, Yuri Ushakov, ο τούρκος πρόεδρος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις προς τη Ρωσία, αναφορικά με τα πρόσφατα σχόλια που πραγματοποίησε για τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al- Assad.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρλιτη (29/11) ο Erdogan δήλωσε ότι σκοπός της ύπαρξης των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία είναι η λήξη της κυριαρχίας του "τύραννου Assad, ο οποίος σκορπίζει την τρομοκρατία σε ολόκληρη τη χώρα".
Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό της Μόσχας, η οποία ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από την Άγκυρα για το εν λόγω σχέδιο, καθώς αποτελεί στρατηγικό εταίρο του Assad.
Ο Ushakov απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τις εξηγήσεις του Erdogan, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι οι δύο ισχυροί άνδρες συζήτησαν και για θέματα που αφορούν τη Συρία, και ειδικά την περιοχή του Χαλεπιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης