Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών – Στα 53,23 δολ. ανά βαρέλι

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών – Στα 53,23 δολ. ανά βαρέλι
Το αργό υποχωρεί κατά -0,82%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,64 δολ. ανά βαρέλι
Σε πτώση βρίσκονται σήμερα Παρασκευή (2/12) οι τιμές του πετρελαίου, μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές διατηρούν πλέον στάση αναμονής απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία για το πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:55 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,32%, στα 53,23 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που οι απώλειες στο αργό είναι πιο περιορισμένες, καθώς η τιμή του υποχωρεί κατά -0,82% στα 50,64 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη χθεσινή (1/12) συνεδρία, το Brent βρέθηκε στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούλιου του 2015, στα 54,27 δολ. ανά βαρέλι, ενώ και το αργό βρέθηκε αρκετά υψηλότερα από τη "ζώνη" των 50 δολ. ανά βαρέλι, και συγκεκριμένα στα 51,6 δολάρια.
Η ανακοπή της ανοδικής πορείας του πετρελαίου οφείλεται κυρίως στη στάση αναμονής που διατηρούν οι επενδυτές, απέναντι στο κατά πόσο ο ΟΠΕΚ θα υλοποιήσει τη συμφωνία του με τη Ρωσία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη δέσμευσή της, και θα περικόψει συνολικά 300.000 βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή της, προκειμένου να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης