Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εργαζόμαστε άμεσα για την υλοποίηση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ

Ρωσία: Εργαζόμαστε άμεσα για την υλοποίηση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ
Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου τόνισε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό
Στο γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο Πετρελαίου της Ρωσίας, όσο και οι ενεργειακές εταιρίες της χώρας, εργάζονται ήδη ενεργά και την υλοποίηση των λεπτομερειών της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ, αναφέρθηκε σήμερα (2/12) ο αναπληρωτής υπουργός της χώρας.
Συγκεκριμένα, η πλευρά του Υπουργείου τόνισε ότι η Ρωσία βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με τον ΟΠΕΚ, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία της Τετάρτης (2/12), βάσει της οποίας θα υπάρξει μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η συμφωνία των δύο πλευρών βασίζεται στα επίπεδα παραγωγής που είχε η Ρωσία τον Νοέμβριο, από τα οποία θα "κοπούν" περί τα 300.000 βαρέλια ημερησίως.
Οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται ως "απάντηση" απέναντι στη δυσπιστία των επενδυτών, αναφορικά με το κατά πόσο η συμφωνία μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας θα υλοποιηθεί και έμπρακτα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις σημερινές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες βρίσκονται σε πτώση.
Σημειώνεται ότι περί τις 11:25 π.μ. το Brent καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,32%, στα 53,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό υποχωρεί κατά -0,22%, στα 50,95 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης