Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Δεν αλλάζει η πολιτική μας απέναντι στην Κίνα - Αναστάτωση από την πρωτοβουλία Trump

tags :
Λευκός Οίκος: Δεν αλλάζει η πολιτική μας απέναντι στην Κίνα - Αναστάτωση από την πρωτοβουλία Trump
Η απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία Trump με την πρόεδρο της Ταιβάν προκάλεσε ανησυχία στον πρόεδρο Obama
Ένα δείγμα της διαφορετικής εξωτερικής πολιτικής που σκοπεύει να εφαρμόσει έδωσε ο νεοεκλεγέντας αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στο θέμα της Κίνας προκαλώντας αναστάτωση στο Λευκό Οίκο.
Η απευθείας τηλεφωνική του επικοινωνία με την πρόεδρο της Ταιβάν Tsai Ing-wen ανάγκασε τον Λευκό Οίκο να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στην πολιτική της «μίας Κίνας».
«Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην πολιτική της 'μιας Κίνας'», σημείωσε ο Ned Prais εκπρόσωπος του προέδρου Barack Obama για ζητήματα εθνικής ασφαλείας.
«Το κυριότερό μας ενδιαφέρον είναι μια ειρηνική και σταθερή σχέση» ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν, πρόσθεσε.
«Μικροπρεπή ενέργεια» χαρακτήρισε την τηλεφωνική συνομιλία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Trump με την πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Quang Gi, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix Television που έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ.
«Πιστεύω πως δεν θα αλλάξει την μακροχρόνια πολιτική της αδιαίρετης Κίνας που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η αρχή της "αδιαίρετης Κίνας" αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υγιούς ανάπτυξης των σινοαμερικανικών σχέσεων και ελπίζουμε ότι αυτή η πολιτική βάση δεν θα υποστεί παρεμβάσεις ούτε θα βλαφτεί με οποιονδήποτε τρόπο» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης