Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάμερα με αναγνώριση κίνησης τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ

Κάμερα με αναγνώριση κίνησης τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ
Τα πρώτα πεδία εφαρμογής που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη συσκευή είναι η εποπτεία στη ρομποτική
Μια νέα κάμερα που δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ συνδυάζει νέο υλικό, αποτελεσματικό επεξεργαστή εικόνας, και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Σύμφωνα με το worldenergyneaw.gr, η χαμηλή ισχύ και η οικονομική κατανάλωση ενέργειας δεν συνδέεται συνήθως με την επεξεργασία εικόνας για την αναγνώριση κίνησης.
Αυτό απαιτεί όχι μόνο χαμηλής ισχύος υλικά, αλλά και γρήγορο συμπαγές λογισμικό.
Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Georgia Tech στην Ατλάντα των ΗΠΑ υπάρχει τώρα μια φωτογραφική μηχανή που συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους: συνδυάζει νέο υλικό και ένα αποτελεσματικό επεξεργαστή εικόνας, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας καθώς τροφοδοτείται από ένα ηλιακό πάνελ.
Εκτός από τον περιορισμό του αριθμού των καρέ ανά δευτερόλεπτο η οποία συμβάλλει στη μείωση της χρήσης ενέργειας, οι ερευνητές, αντί να συγκρίνουν τις εικόνες pixel προς pixel, βελτίωσαν την ενεργειακή απόδοση του λογισμικού ανίχνευσης κίνησης ώστε να επιτυγχάνεται σε μια ανίχνευση, σε όλο το οπτικό πεδίο, από τις κρίσιμες λεπτομέρειες της κίνησης που ακολούθησε.
Οι αλλαγές σε ένα μεγάλο αριθμό εικονοστοιχείων, μειώνουν τη συχνότητα των μετρήσεων στις περιοχές όπου αναλύονται κινήσεις.
Κατά τον πρώτο σχεδιαμό οι επιστήμονες αποσκοπούν στο να επανενεργοποιήσουν περιφερειακά από την κατάσταση αναμονής ή ύπνου, τη διαδικασία να αναγνωρίζει συγκεκριμένες χειρονομίες και διάφορα σχήματα χωρίς αξιοσημείωτη αύξηση της χρήσης ενέργειας.
Μια κάμερα με αναγνώριση χειρονομίας μπορεί τώρα να τροφοδοτείται με ενέργεια που συλλέγεται επί τόπου, ώστε να μπορεί να τοποθετείται μακριά από οποιαδήποτε πηγή τροφοδοσίας.
Τα πρώτα πεδία εφαρμογής που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη συσκευή είναι η εποπτεία στη ρομποτική, αλλά και σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης για εξειδικευμένες hands-free εφαρμογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης