Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (Βρετανία): Η εκλογή της LePen στη Γαλλία θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την Ευρώπη

Cameron (Βρετανία): Η εκλογή της LePen στη Γαλλία θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την Ευρώπη
Ελπίζω σε νίκη ενός συντηρητικού κόμματος που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους πίσω από την υποψηφιότητά του
«Η εκλογική νίκη της Marine LePen στη Γαλλία θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός David Cameron από την Ινδία.
«Η πρόσφατη ενίσχυση των αντισυστημικών, λαϊκιστικών και σχετικά ακραίων πολιτικών κομμάτων στη δυτική Ευρώπη δεν σηματοδοτούν το τέλος της παγκοσμιοποίησης», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ προειδοποίησε για την άμεση ανάγκη «σημαντικής διορθωτικής πορείας», για να αντιμετωπιστούν οι σχετικές οικονομικές και πολιτιστικές προκλήσεις.
«Αν η Γαλλία εξέλεγε την LePen, αυτό θα ήταν προφανώς ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για το ευρωπαϊκό πρότζεκτ», δήλωσε ο Cameron σε συνέδριο στο Νέο Δελχί.
«Ελπίζω σε νίκη ενός συντηρητικού κόμματος που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους πίσω από την υποψηφιότητά του», πρόσθεσε.
Η απαίτηση και η ανάγκη για ελεύθερο εμπόριο, ταξίδια, εξειδίκευση, τεχνολογία δεν φεύγουν, πρόσθεσε.
«Όμως πρέπει να καταλάβουμε τα πράγματα που συνέβησαν, τα οποία προκάλεσαν τα γεγονότα που βλέπετε στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο τον τελευταίο ένα χρόνο», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο Cameron τόνισε ότι ακόμη πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο για τη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ.
«Οι γείτονες, οι εταίροι, οι φίλοι και σύμμαχοί μας ήθελαν να μείνουμε στο ''δωμάτιο'' μαζί τους όταν παίρνουν τις αποφάσεις που επηρεάζουν εμάς και την ήπειρό μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης