Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Η επικοινωνία Trump - Wen ήταν ένα ευγενικό τηλεφώνημα

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Η επικοινωνία Trump - Wen ήταν ένα ευγενικό τηλεφώνημα
Η πρόεδρος της Ταιβάν έχει δηλώσει πως θέλει να διατηρήσει το status quo με την Κίνα και πως θέλει ειρηνικές σχέσεις
Το τηλεφώνημα που έκανε ο Donald Trump στην πρόεδρο της Ταιβάν και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με την Κίνα δεν ήταν παρά ένα «ευγενικό τηλεφώνημα». Αυτό επικαλέστηκε ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ M. Pence στο αμερικανικό δίκτυο NBC.
Ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς αν το τηλεφώνημα θα πρέπει ερμηνευτεί ως μία αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής προς την Κίνα και την Ταιβάν δήλωσε πως «δεν νομίζει».
Η δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία της Ταϊβάν ήταν η πρώτη ενός εκλεγμένου προέδρου ή προέδρου των ΗΠΑ αφότου ο πρόεδρος Jimy Carter αναγνώρισε διπλωματικά την Κίνα το 1979 και αποδέχθηκε ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος μιας "αδιαίρετης Κίνας".
Η Ταϊβάν είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα της Κίνας και το Πεκίνο καταφέρεται εναντίον οποιασδήποτε μορφής επίσημη επαφή ξένων κυβερνήσεων με ηγέτες της Ταϊβάν.
Η Κίνα είναι καχύποπτη έναντι της Τσάι, η οποία εξελέγη τον Ιανουάριο, και πιστεύει πως θέλει να ασκήσει πίεση για την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του νησιού, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Πεκίνο.
Η πρόεδρος της Ταιβάν έχει δηλώσει πως θέλει να διατηρήσει το status quo με την Κίνα και πως θέλει ειρηνικές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης