Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικό Πρακτορείο: Εμπορικές συμφωνίες με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ανακοινώνει ο Erdogan

Γαλλικό Πρακτορείο: Εμπορικές συμφωνίες με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ανακοινώνει ο Erdogan
H τουρκική λίρα είναι ευλογημένη και όσοι την χρησιμοποιούν είναι πατριώτες
Σε προσπάθεια ενίσχυσης την τουρκική λίρα επιδίδεται μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan ο οποίος σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο δήλωσε ότι «η τουρκική λίρα είναι ευλογημένη» και ότι «όσοι την χρησιμοποιούν είναι πατριώτες».
Όπως υπογραμμίζει «η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενώ η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην υπογραφή εμπορικών συμφωνιών με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν οι οποίες θα γίνονται σε τουρκική λίρα.
Εάν αγοράσουμε κάτι από αυτούς θα πρέπει να πληρώσουμε στο νόμισμά τους ενώ εάν αγοράσουν από εμάς θα πρέπει να πληρώσουν σε τουρκικές λίρες» υποστηρίζει ο τούρκος πρόεδρος εν όψει της επίσκεψης του στη Ρωσία την Τρίτη 6/12.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα κατηγορήσει αυτούς που χρησιμοποιούν ευρώ, δολάρια ή άλλα νομίσματα για τις συναλλαγές τους λέγοντας ότι «όσοι χρησιμοποιούν την λίρα είναι πατριώτες».
Μάλιστα μιλώντας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χαρακτήρισε τη λίρα «ευλογημένη» παρότι την παρασκευή το τουρκικό νόμισμα άγγιξε τα χαμηλότερα του επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης