Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλικός Τύπος: Θρίαμβος του Όχι – Συντριβή για τον πρωθυπουργό Matteo Renzi

tags :
Ιταλικός Τύπος: Θρίαμβος του Όχι – Συντριβή για τον πρωθυπουργό Matteo Renzi
Για την επόμενη ημέρα της παραίτησης του Renzi διερωτώνται τα ιταλικά ΜΜΕ
Στον θρίαμβο του Όχι στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ιταλία και στην παραίτηση του Matteo Renzi αναφέρονται σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου.
Η Corriere della Sera γράφει ότι «το Όχι επικράτησε με 59%, ο Renzi παραιτείται» και πλέον διερωτάται τι γίνεται από εδώ και πέρα και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα της Ιταλίας.
Για "θρίαμβο του όχι" που συνέτριψε τον Renzi κάνει λόγο η La Repubblica, απεικονίζοντας τον Renzi με το κεφάλι σκυφτό κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του και με λεζάντα: «Τα δάκρυα του Renzi: έχω εντολή να πάω σπίτι μου».
H La Stampa χαρακτηρίζεi «χιονοστιβάδα» το Όχι του ιταλικού λαού ενώ στο πρωτοσέλιδο της η il manifesto, στο οποίο φαίνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός να αποχωρεί με τον τίτλο να γράφει "Bello Ciao" (Αντίο όμορφε) αξιοποιώντας την έκφραση του Μπερλουσκόνι που καλούσε τους ψηφοφόρους να πουν "Ciao" στον Renzi.
Από την πλευρά του το Reuters υπογραμμίζει ότι οι Ιταλοί ψήφισαν για την αβεβαιότητα και όχι για την κρίση.
«Το αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι το τρίτο πλήγμα για την πολιτικό κατεστημένο μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νίκη του Trump στις ΗΠΑ.
Η κατάσταση στην Ιταλία είναι λιγότερη δραματική, αλλά πολύ σοβαρή» υπογραμμίζει το Reuters και συνεχίζει πως μετά τον Renzi βασική και πρώτη προτεραιότητα είναι οι ιταλικές τράπεζες.
«Η Ιταλία έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την κατάσταση.
Ήταν στις εκλογές του 2013 που δεν υπήρξε κάποιος ξεκάθαρος νικητής και έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα αναγκάστηκαν να στηρίξουν μία αδύναμη κυβέρνηση.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι χειρότερα» υπογραμμίζει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης