Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 11 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα – Στις 53,9 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 11 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα – Στις 53,9 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ιρλανδία και Ισπανία ηγήθηκαν της ανάπτυξης μεταξύ των χωρών του ευρώ
Στο υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2016 το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη, όπως μαρτυρά ο δείκτης της Markit, γεγονός που καταδεικνύει το θετικό έδαφος στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες χώρες του ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,9 μονάδες, έναντι 53,3 μονάδων τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ωστόσο παρέμεινε ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να αγγίξει τις 54,1 μονάδες.
Αναλυτικότερα, η ανάπτυξη στον μεταποιητικό κλάδο σημείωσε ελαφριά επιβράδυνση σε σχέση με τον Οκτώβριο, ωστόσο ο ρυθμός ανόδου ήταν ταχύτερος σε σύγκριση με τον κλάδο υπηρεσιών, οι εξαγωγές του οποίου άγγιξαν υψηλό 11 μηνών.
Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν οι Ιρλανδία και Ισπανία, με την πρώτη να καταγράφει υψηλό τριών μηνών, στις 55,5 μονάδες, ενώ η δεύτερη βρέθηκε σε υψηλό πενταμήνου, στις 55,2 μονάδες.
Ωστόσο, την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Ευρωζώνη την είχε για ακόμα μία φορά η Γερμανία, με τον δείκτη να σημειώνει ελάχιστη μεταβολή σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιταλία άγγιξε υψηλό εννέα μηνών, σημειώνοντας αξιοσημείωτη βελτίωση σε σύγκριση με τον υποτονική ανάπτυξη του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, ενώ αντίθετα η Γαλλία κατέγραψε περαιτέρω επιβράδυνση, στις 51,4 μονάδες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης