Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ενισχύεται περαιτέρω ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2016 – Στις 55,2 μονάδες

Μ. Βρετανία: Ενισχύεται περαιτέρω ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2016 – Στις 55,2 μονάδες
Η ανάπτυξη του κλάδου βρέθηκε σε υψηλό δέκα μηνών
Σε πορεία σταθερής ανάπτυξης παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο 2016, όπως καταδεικνύει ο δείκτης της Markit, με τον ρυθμό ανάπτυξης μάλιστα να καταγράφει την ταχύτερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, μαρτυρώντας τη συνεχόμενη ανάκαμψη του κλάδου, μετά από τη συρρίκνωση που καταγράφηκε τον Ιούλιο, λόγω του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της Markit διαμορφώθηκε στις 55,2 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας υψηλό δέκα μηνών, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμεινε σε κοινή τροχιά με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των τελευταίων είκοσι ετών.
Η αν λόγω ανάπτυξη δέχθηκε ώθηση από την περαιτέρω άνοδο των νέων εργασιών, η οποία συνεχίστηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ παρά το γεγονός ότι η αύξηση ήταν ασθενέστερη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, παρέμεινε σε κοινή γραμμή με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Παράλληλα, οι περισσότερες εταιρίες αναφέρθηκαν στον υψηλό πληθωρισμό των τιμών εισροών στον κλάδο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αδύναμη συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας, καθώς και στην αύξηση του κόστους εργασίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης