Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Η Γερμανία θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για άλλα 10 χρόνια

SZ: Η Γερμανία θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για άλλα 10 χρόνια
Ο στόχος αυτός θεωρείται μη ρεαλιστικός τόσο από το ΔΝΤ όσο και από μεγάλο μέρος του Eurogroup αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Στο σημερινό Eurogroup και στις διαφωνίες που αναμένεται να ανακύψουν ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι διαφωνίες στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα φαίνονται σίγουρες.
«Ενώ η γερμανική κυβέρνηση πιέζει να παραταθεί για άλλα δέκα χρόνια το πρωτογενές πλεόνασμα  που συμφωνήθηκε μέχρι το 2018, η Γαλλία και η Ιταλία βλέπουν σε αυτό κίνδυνο για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας και αντ΄ αυτού επιθυμούν την προώθηση συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους» τονίζει το δημοσίευμα.
«Επειδή η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018, ζητά από τώρα να αποφασιστούν δεσμευτικά  μακροχρόνιοι δημοσιονομικοί στόχοι.
Μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%.
Αυτόν τον στόχο θέλει η Γερμανία να τον επιβάλει για άλλα δέκα χρόνια, κάτι που το Ταμείο το θεωρεί μη ρεαλιστικό, όπως και ένα μεγάλο τμήμα του Eurogroup.
Από κύκλους της ΕΕ μάλιστα λέγεται ότι οικονομικά δεν έχει νόημα, γιατί θα οδηγούσε σε στραγγαλισμό της ανάπτυξης» τονίζει η Suddeutsche Zeitung.
Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, αφού χαρακτηρίζει την Ελλάδα αποικία του ευρώ, επιτίθεται στην ακολουθούμενη πολιτική της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.
«Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πένεται.
Το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 35%.
Παρ' όλα αυτά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καμώνονται ότι δεν τρέχει τίποτα.
Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες, που προστατεύουν τα δικαιώματα των συνδικάτων.
Οι υπουργοί Οικονομικών μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια αποικία, όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, παρά μόνο οι επιταγές» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, η οποία επιτίθεται και κατά του Schaeuble για τις δηλώσεις του στην κυριακάτικη Bild αναφορικά με την ανάγκη η Ελλάδα να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να μην περιμένει ελάφρυνση του χρέους
«Ο Schaeuble ξέχασε το βασικότερο.
Οι Ευρωπαίοι απαιτούν πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. (…) ακόμη και οι φετιχιστές των μηδενικών ελλειμμάτων όπως ο Schaeuble δεν μπορεί να επιτύχει πλεονάσματα άνω του 1%, παρά το χαμηλό ποσοστό ανεργίας, παρά τους φόρους που αναβλύζουν.
Πώς θα καταφέρει λοιπόν η Ελλάδα ένα τόσο υψηλό πλεόνασμα, που το ΔΝΤ θεωρεί μη ρεαλιστικό;» αναφέρει το δημοσίευμα της Tageszeitung.

(Πρώτη Ενημέρωση: 13:28, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης