Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή Merkel για το μεταναστευτικό, με το βλέμμα στην 4η θητεία - Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκα

Στροφή Merkel για το μεταναστευτικό, με το βλέμμα στην 4η θητεία - Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκα
H Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε πως η πλήρης κάλυψη μιας γυναίκας δεν της επιτρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στη Γερμανία
Με το βλέμμα στην τέταρτη θητεία, η Angela Merkel προχώρησε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, σε μία… στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα του προσφυγικού.
Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, σε ομιλία της πριν την επανεκλογή της στο τιμόνι του CDU, δεσμεύτηκε να εφαρμόσει μια πιο αυστηρή στάση στο μεταναστευτικό, ενώ τάχθηκε και υπέρ της απαγόρευσης των γυναικείων μουσουλμανικών ενδυμάτων που καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ.
«Μια κατάσταση όπως στο τέλος του καλοκαιριού του 2015 δεν μπορεί και δεν θα επαναληφθεί», είπε, μεταξύ άλλων, εισπράττοντας χειροκροτήματα.
Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος - που επιθυμεί να εμφανίζεται ως δύναμη σταθερότητας σε έναν κόσμο αστάθειας - υποστήριξε πως η πλήρης κάλυψη μιας γυναίκας δεν της επιτρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στη Γερμανία.
«Κατά την άποψή μου, μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να ενσωματωθεί στη Γερμανία», είπε.
«Η μπούρκα θα πρέπει να απαγορευτεί, όπου είναι νομικά δυνατό». δήλωσε η ίδια, τονίζοντας πως «έχουμε πει ξανά και ξανά. Μια κατάσταση όπως στο τέλος του καλοκαιριού του 2015 δεν μπορεί και δεν θα επαναληφθεί».
«Αυτός εξακολουθεί να είναι ο διακηρυγμένος πολιτικός μας στόχος», είπε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε επίσης την ολοένα και πιο αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό.
«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας παραμένει "κρίσιμη" για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Σώζει ζωές, καθημερινά», είπε η Merkel και ευχαρίστησε τους εθελοντές στην κρίση των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης