Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές αγορές είναι ο μεγάλος κερδισμένος του 2016 – Αύξησαν έως και 40% την αξία τους!

Οι ρωσικές αγορές είναι ο μεγάλος κερδισμένος του 2016 – Αύξησαν έως και 40% την αξία τους!
«Οι επενδυτές προτιμούν τη Ρωσία από άλλες αναδυόμενες αγορές, οι οποίες βρίσκονται υπό πίεση από τη νίκη Trump»
Στο 40% (το 10% μετά τη νίkη του Donald Trump!) υπολογίζεται η αύξηση του δείκτη RTS (Russia Trading System, εκφράζεται σε δολάρια) από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως και σήμερα, μία επίδοση που είναι η καλύτερη παγκοσμίως, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο bullish προβλέψεις!
Μέσα σε ένα έτος που κυριάρχησε η αβεβαιότητα λόγω οικονομικών αλλά κυρίως πολιτικών εξελίξεων, οι χρηματιστηριακές αγορές της Ρωσίας βρήκαν την ευκαιρία να ανακάμψουν για τα καλά και να καλύψουν το χαμένο έδαφος της περιόδου 2014 – 2015, όταν οι χαμηλές τιμές πετρελαίου πλήγωσαν καίρια την «αρκούδα».
Να σημειωθεί επίσης πως ο εκφραζόμενος σε ρούβλια δείκτης MICEX (Moscow Interbank Currency Exchange) έχει πλέον φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, αυξάνοντας την αξία του κατά 23% μέσα στο τρέχον έτος.
«Οι επενδυτές προτιμούν τη Ρωσία από άλλες αναδυόμενες αγορές, οι οποίες βρίσκονται υπό πίεση από τη νίκη Trump», σχολιάζει επί του θέματος η Danske Bank.
Επίσης, οι αναλυτές είναι πλέον σαφώς πιο αισιόδοξοι για τη ρωσική οικονομία αλλά και τις εγχώριες αγορές.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του Reuters, οι οικονομολόγοι αναμένουν επιπλέον αύξηση της τάξης του 13% για τις ρωσικές μετοχές το 2017, λόγω των βιώσιμων τιμών στο «μαύρο χρυσό», μίας ενδεχόμενης νομισματικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα αλλά και ίσως μίας επικείμενης κατάργησης ή ελάφρυνσης των κυρώσεων από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Για παράδειγμα, η Nordea Bank είχε προβλέψει πως αν οι κυρώσεις της Δύσης χαλαρώσουν τότε ο δείκτης RTS μπορεί να κλείσει και στις 1.500 μονάδες (από περίπου 1.200 που είναι τώρα) στο τέλος του 2017!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης