Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elevation Partners: Ο Trump να ξεκαθαρίσει την τακτική που θα ακολουθήσει με τις επιχειρήσεις

Elevation Partners: Ο Trump να ξεκαθαρίσει την τακτική που θα ακολουθήσει με τις επιχειρήσεις
«Αν αρχίσεις να χάνεις την πίστη των ψηφοφόρων σου, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα και για τις αμερικανικές επιχειρήσεις»
Μεικτά αποτιμά την τακτική του Donald Trump σχετικά με τον επιχειρηματικό κόσμο των Ηνωμένων Πολιτειών ο αναλυτής της Elevation Partners και συγγραφέας, Jeff Cohn.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC, οι διαπραγματευτικές τακτικές του με ορισμένες εταιρείες ίσως αποτελέσουν κάτι θετικό για αυτόν αλλά και τους επιχειρηματίες, ωστόσο αν αυτό συνεχιστεί μακροπρόθεσμα θα είναι κάτι αρνητικό.
Τα σχόλια του αναλυτή έρχονται με αφορμή την απόφαση διαφόρων εταιρειών, όπως η SoftBank και η Carrier, να επενδύσουν εν τέλει στις Η.Π.Α. και όχι σε κάποια άλλη χώρα.
«Αν αρχίσεις να χάνεις την πίστη των ψηφοφόρων σου, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα και για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Γι’ αυτό πρέπει να έχεις ένα σαφές σχέδιο και να επιμείνεις σε αυτό», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως η WalMart, παρά τις «βολές» του Ρεπουμπλικάνου, αποφάσισε να επενδύσει 1,3 δισ. δολάρια σε logistics στο Μεξικό, σε μία προσπάθεια να επεκτείνει την ήδη ισχυρά παρουσία της στη χώρα.
Όπως σχολίασε μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η επένδυση «δε θα κοστίσει θέσεις εργασίας των Η.Π.Α.».
Η επένδυση έχει ορίζοντα 3ετίας ενώ θα δημιουργήσει έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης