Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της κυβέρνησης Assad στο Χαλέπι

tags :
Συρία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της κυβέρνησης Assad στο Χαλέπι
Οι εν λόγω επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την κήρυξη νέας κατάπαυσης πυρός στην περιοχή από τη Ρωσία
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της κυβέρνησης του Bashar al- Assad εναντίον των ανταρτών στην περιοχή του Χαλεπιού, όπως κατήγγελλε σήμερα (9/12) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Να σημειώσουμε πως οι εν λόγω επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την ανακοίνωση της συμμάχου της συριακής κυβέρνησης, Ρωσίας, για κατάπαυση πυρός στην περιοχή, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια.
Συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν σταματήσει από το βράδυ της Πέμπτης (8/12), οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής (9/12) ημέρας.
Σε ότι αφορά την πορεία της ανθρωπιστικής δράσης μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης πυρός, ο ρωσικός στρατός τόνισε ότι μέχρι στιγμής περισσότεροι από 8.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι, εκ των οποίων σχεδόν 3.000 είναι ανήλικοι.
Παράλληλα, η ανακοίνωση προσθέτει ότι 14 αντάρτες παραδώσανε τα όπλα τους στη συριακή κυβέρνηση, γεγονός που τους παρείχε την άδεια να μεταβούν τη δυτική πλευρά του Χαλεπιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης