Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidelum Partners: Ιδού οι εταιρείες που θα βρεθούν στο στόχαστρο του Trump

Fidelum Partners: Ιδού οι εταιρείες που θα βρεθούν στο στόχαστρο του Trump
Σε επίσης δυσχερή θέση θα βρεθεί και ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου, η Wal-Mart
Αν και η συντριπτική πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένει αύξηση των κερδών από την προεδρία του Donald Trump, ορισμένες αναμένεται να ζημιωθούν καίρια από τις πολιτικές προστατευτισμού που θα εφαρμόσει.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και πανίσχυρες αμερικανικές πολυεθνικές.
Σύμφωνα με τον Chris Malone, ιδρυτή της Fidelum Partners, εκτός από τα πρόσφατα παραδείγματα της Carrier (αν και υπήρξε αίσιο τέλος σε αυτήν την περίπτωση…) και της Boeing, μερικές εκ των εταιρειών που θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικάνου ακολουθούν παρακάτω…
Από τους μεγάλους χαμένους θα είναι η Booz Allen Hamilton, η άλλοτε εργοδότρια εταιρεία του Edward Snowden που συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση…
Σε επίσης δυσχερή θέση θα βρεθεί και ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου, η Wal-Mart, η οποία έχει δεχθεί «πυρά» από τον Ρεπουμπλικάνο (και άλλους) για τις πρακτικές της σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους αλλά και τις εξωχώριες επενδύσεις.
Τέλος, ο αναλυτής εκτίμησε πως ο κ. Trump δε θα καταφέρει να επηρεάσει τα Starbucks, παρά τις όποιες αντιδράσεις του στις πολιτικές της πολυεθνικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης